Naturesse®

Uusiutuvista ylijäämäraaka-aineista tuotettuja kertakäyttöastioita ja -ruokapakkauksia ammattikäyttöön. Naturessen® ekologisessa valikoimassa korostuu toimivuus ja muotoilu.

Naturessen kaikki tuotteet ovat kierätettäviä. Tuotevalikoiman raaka-aineina on käytetty ylijäämä palmunlehtiä, sokeriruokoa ja biomuovia.

Tuotteet ovat myynnissä mm. Heinon Tukussa, Metro-pikatukuissa ja Verkkokauppa.com:ssa

Naturesse-astiat ovat saaneet paljon näkyvyyttä Helsingin Sanomien Ruokatorstain artikkelissa, jossa niitä oli käytetty kuvausrekvisiittana naturesse joutsenmerkkineljän sivun reseptikirjoituksessa teemalla Vappupiknik. Artikkelin voi lukea täältä

Naturesse kuvastot löydät scrollaamalla sivua alaspäin.


Materiaalit

Palmunlehti:

Tuotteet on valmistettu Adakapalmun maahan pudonneista lehdistä. Lehdet kerätään, puhdistetaan vedellä, ja puristetaan muottiin 120°C lämmössä. Puristus kestää 45 sekunnista 90 sekuntiin, riippuen tuotteen koosta. Valmistuksen lopussa tuotteet kuivataan. Kaikki ovat luonnollisesti vettä ja öljyä hylkivää, jolloin valmistukseen ei tarvita lisäaineita.

Lämmönkesto -25°C … +220°C, myös mikroaaltouuni. Soveltuu kuivan ruuan säilyttämiseen. Kertakäyttöinen. Tuote 100% biohajoava.

Sokeriruoko:

Sokerintuotannosta ylijäävät ruo’on varret käytetään luonnollisesti hajoavien kertakäyttöastioiden valmistukseen.Ylijäävä raaka-aine rullataan ja puristetaan sen siirapin keräämiseksi. Kuidut jauhetaan hienoksi tahnaksi, joka veden ja muiden luonnollisten sidosaineiden avulla kuivuu kiinteäksi materiaaliksi. Massa prosessoidaan ja puristetaan muotteihin. Soveltuu lämpimän ruoan ja keiton tarjoiluun.

Lämmönkesto -25°C … 100+°C. Tuotteet kestävät myös ruoan lämmittämisen aina 220°C kuumassa uunissa ja mikroaaltouunissa.

PLA:

PLA:sta valmistettavat tuotteet ovat täysin luonnollisesti hajoavia. Materiaali valmistetaan muusta tuotannosta ylijääneestä maitohaposta ja sen glukoosista, joka polymeroidaan. Näin tuotteista tulee kestäviä ja jäykkiä. Läpinäkyvä materiaali kestää kosteutta ja öljyjä, ja ruoan säilytystä. Ei kestä yli 35°C lämpöä.

Kartonki:

Luonnollisesti hajoavat kartonkiset kupit valmistetaan puhtaasta selluloosasta. Kuppien sisäpinta pinnoitetaan tärkkelyksellä, jotta ne kestäisivät nesteitä. Tuotteiden ekslusiivinen värjäys, joka ei sisällä raskasmetalleja tai myrkyllisiä materiaaleja, tekee tuotteist kompostoitavia ja ympäristöystävällisiä.

 

Aterimet:

Valmistettu luonnon omista uusiutuvista ylijäämäraaka-aineista. Ei sisällä muovia. Lämmönkesto +85°C. Kertakäyttöinen. Tuoteet ovat 100% biohajoava.

Puu

Puiset aterimet ovat valmistetaan puristamalla koivua. Tuotteita ei päällystetä eikä muuta materiaalin käsittelyä tehdä.

CPLA

CPLA on modifioitua PLA:ta, joka koostuu 100%:sti uusiutuvista raaka-aineista.


 

Tuote-esitteet:

Naturesse 2017 kuvasto

Tuotevalikoimaa kasvatetaan aina kysynnän mukaan, katso vuoden 2018 uutuudet tästä : Uutuudet2018